Laserpelin pelimuodot

Tässä kerrotaan yleisimmistä laserpelissä pelatuista pelimuodosta.

Huviluvalla useimmiten pelatut pelimuodot

Pelimuotojen sääntöjä tai toiminnallisuuksia ei ole tarve tietää etukäteen. Paikan päällä oleva peliohjaaja osaa tarvittaessa päättää sopivat pelimuodot ja kertoo aina pelattavien pelimuotojen säännöt paikan päällä.

1. Team Deathmatch (helpoin pelimuoto, sopii kaikenikäisille)

Perinteisin pelimuoto. Kaksi joukkuetta pelaavat vastakkain ja pelin tarkoituksena on kerätä enemmän pudotuksia kuin vastustajajoukkue. Yksi erä kestää yleensä 10 minuuttia. Kun pelaajaan on osuttu tarpeeksi monta kertaa, tämän elämäpisteet (HP) loppuvat ja vastustajajoukkue saa yhden pisteen. Elämien loputtua pelaaja käy hakemassa omasta aloituspisteestä uudet täydet elämäpisteet ja pääse näin takaisin peliin. Kaikki pelaajat pysyvät pelikentällä pelierän loppuun asti.

2. Domination (Laser Valkyrie) (vaatii kevyttä ohjeiden ymmärrystä)

Kaksi joukkuetta pelaavat vastakkain ja yrittävät valloittaa kentältä löytyviä tukikohtia eli dominaattoreita A, B ja C. Yksi erä kestää useimmiten 10 minuuttia ja pelaajat voivat hakea pudotessaan lisäelämiä omasta aloituspisteeltään, eli pelistä ei voi tippua lopullisesti pois vaan kaikki pelaavat annetun peliajan loppuun. Kentältä löytyy kolme dominaattoria eli tukikohtaa A, B ja C (molemmista kulmista ja keskeltä kenttää), joita joukkueiden pitää vallata voittaakseen pelin. Valloittaminen tapahtuu ampumalla tukikohtaa lähietäisyydeltä. Dominaattori eli tukikohta kerää ajan kuluessa sille joukkueelle pisteitä, jonka hallussa se on. Eli pelin tarkoituksena on suojella oman joukkueen hallussa olevia dominaattoreita ja käydä valtaamassa vastustajan hallussa olevat dominaattorit. Pelierän päätyttyä joukkue jolla on enemmän pisteitä voittaa.

3. Last Team Standing (vaatii hieman taktisuutta, ei aivan nuorimmille)

Muuten samanlainen pelimuoto kuin Team Deathmatch mutta pelaajat eivät voi hakea lisäelämiä. Eli kun pelaajan elämäpisteet loppuvat, hän ei pääse enää takaisin peliin. Pelin voittaa pudottamalla kaikki vastustajajoukkueen pelaajat tai kunnes aika loppuu.

4. Free for all/last man standing (Toimii useimmiten yli 10v pelaajilla)

Kaikki vastaan kaikki -pelimuoto. Toimii samalla tavalla kuin Team Deathmatch (pelataan tietyn mittainen erä ja eniten pelaajia pudottanut pelaaja voittaa) ja Last Team Standing (pelataan kunnes yksi pelaaja on jäljellä tai aika loppuu). Eli elämäpisteiden loputtua pelaaja siirtyy taukotilaan odottamaan seuraavaa pelikierrosta. 

Huviareenan eli laserareenan pohjakuva
Huviareenan eli laserareenan pohjakuva

Pelimuotoja Kokeilunhaluisille

Nämä pelimuodot vaativat taktista ajattelua eivätkä niinkään sovi vain satunnaista vastustajien ampumista hakeville (ei suositella nuorimmille)

5. Whack-A-Mole (Laser Valkyrie)

Liikunnallinen pelimuoto, jossa vikkelyys ja viekkaus vie joukkueen voittoon!

Kaksi joukkuetta, jotka aloittavat omista tukikohdistaan. Kun peli on alkanut kestää jonkin aikaa kunnes yksi kolmesta Dominaattori-tukikohdasta loistaa valoa. Se kumpi joukkue ensimmäisenä pääsee ampumaan Dominaattoria, saa joukkueelle pisteen. Ammuttua tukikohtaa, siirtyy valo toiseen tukikohtaan jolloin pitää päästä ampumaan sitä. Tahti nopeutuu ja samalla peli. Se joukkue, joka saa kerättyä tarvittavat pisteet, voittaa kierroksen. Tietenkin samalla pitää estää toista joukkuetta saamasta pisteitä.

6. Recon (Laser Valkyrie)

Nopeus ja yhteistyö on valttia Recon-pelimuodossa!

Kaksi joukkuetta, jotka aloittavat omasta tukikohdasta. Molemmilla joukkueilla on myös omassa päädyssä oma Dominaattori-tukikohta. Kun peli alkaa, pitää päästä ampumaan keskellä olevaa Dominaattori-tukikohtaa. Tällöin saa pisteen, joka pitää viedä oman pään Dominaattori-tukikohtaan ampumalla sitä. Näin saa yhden pisteen joukkueelle. Se joukkue tietenkin voittaa, joka saa kerättyä tarpeeksi pisteitä. Joukkueessa kannatta olla roolit: hakijat, suojaajat ja estäjät. Sillä jos ehtii menettämään kaikki elämät ennen kuin saa pisteen vietyä omalle tukikohdalle, menettää kannettavan pisteen. Eli pisteiden kerääjiä pitää estää ja samalla estää toista joukkuetta saamasta pisteitä.

 

Salla Vainio
Salla Vainio
Hannu Palokangas
Hannu Palokangas
Loistopaikka lasten syntymäpäiviä ajatellen!
Minna Telen
Minna Telen
Saro Engblom
Saro Engblom
Henri Liimula
Henri Liimula
Mikko Virtanen
Mikko Virtanen
Oleg Androniuk
Oleg Androniuk
ernad sinanbegovic
ernad sinanbegovic
Jari Lehtonen
Jari Lehtonen
vilma puosi
vilma puosi

JÄIKÖ JOKIN ASKARRUTTAMAAN? VASTAAMME MIELELLÄMME!


  Suomen Huvilupa Oy

  Varaukset ja tiedustelut
  +358 40 8211 930
  huvilupa@huvilupa.fi

  Muut asiat:
  +358 50 4404 215
  matti@huvilupa.fi

  Sisäaktiviteetit: Kariskulmantie 16, Piispanristi
  Ulkopeliareena: Raadelmantie 76, Piikkiö